lördag, maj 27, 2006

Hepp


Har gått och sett fram emot leveransen från Mossagården. Nu visar det sig att de inte erbjuder hemleverans i Stockholm. Det får bli Ekolådans Stora grönsakslåda i stället.

Blommor handlar jag däremot hellre på egen hand. Är jag rätt nöjd med senaste inköpet på Hötorget – en massa vackra ranunkler, och så två stora pioner till badrummet. Vardagslyx.

Ny favorit


Michel Cluizels Maralumi. 64% kakao men förvånansvärt mörk smak. Krämig, fruktig och med en syrlig men ändå härligt rund ton. Yummy.

tisdag, maj 23, 2006

Dagens låt

Något av det vackraste i örongodisväg just nu: Far Away, första låten på Martha Wainwrights självbetitlade skiva. Factory och When the Day is Short går också på repeat.

Sedan finns det även några ganska jobbiga låtar på skivan, men som helhet duger den mer än väl som te-och-söndagstidningen-sällskap.

torsdag, maj 18, 2006

Dagens shopping

Min älskade gamla trotjänare, en iBook från 2002, sjunger nu inte ens på sista versen utan snarare på någon av extralåtarna (och med en väldigt rosslig stämma). Har sedan något år tillbaka öronmärkt lite pengar från diverse frilansuppdrag till en ny dator.

Och nu är det dags. Igår släpptes äntligen det jag gått och väntat på: MacBook, dvs uppföljaren till iBook. Snygg, snabb, prisvärd och med massor av inbyggda roligheter.

Hur får man 5-8 arbetsdagar att gå lite snabbare?

måndag, maj 15, 2006

Blandade känslor

Spelar just nu Shadow of the Colossus, som jag bloggade om för några månader sedan. Vackert och mäktigt i all sin enkelhet.

Har nu avverkat tre colossi. Fastän det alltid känns lika häftigt att klara en boss, blir jag samtidigt ledsen varje gång. Dessa magnifika varelser borde egentligen få ströva omkring i lugn och ro i sitt storslagna pixellandskap, i stället för att trakasseras av en liten kille med svärd.

Jaja, nu ska jag leta upp nummer fyra.

Inga ursäkter


Här hemma är vi lite dåliga på att köpa grönsaker. Det blir inte bättre av att det är omöjligt att köra barnvagnen genom vår mataffärs trånga grönsaksavdelning utan att ha ned tio basilikakrukor och ett gäng apelsiner, samtidigt som man blockerar vägen för alla andra.

Vi är även dåliga på att köpa mat för mer än någon dag framöver, vilket ju är lite korkat när man har två stora kylskåp och ett sprillans nytt kök som gör det roligt att laga mat.

Så när jag läste om ekolådor på Shortcut blev jag intresserad. Man prenumererar helt enkelt på olika surpriselådor med ekologiska säsongsvaror, främst frukt och grönt. Nu ska vi få Mossagårdens stora grönsakslåda hemlevererad varannan vecka – och det är inte ens särskilt dyrt. Så får vi se hur det går.

Andra leverantörer är Ekolådan och Årstiderna.

fredag, maj 12, 2006

Puff

(Bild: Whyred)

Ledsen för det lååååååånga blogguppehållet – har haft fullt upp på sistone med flytt och en del andra saker.

Insåg häromdagen att a) det inte längre är vinter och b) jag inte har något att ta på mig. Det verkar vara en naturlag att de två insikterna ska hänga ihop, år efter år. Hursomhelst letar jag med ljus och lykta efter den perfekta vita skjortblusen med korta puffärmar. Lite 50-tal men ändå modern. Lisa tipsade om Whyred (jag antar att det är modellen Sophie hon menar) men 800 kr är nog lite för saftigt för min mammalediga plånbok, även om den är väldigt snygg.