fredag, juni 30, 2006

Snipp snapp snut ...

... så tog långa håret slut.

Före

Efter

(Klippning: Ola på Hårgänget)

torsdag, juni 29, 2006

Bättre sent än aldrig

Ibland är man lite efter:

1. Everything Is Illuminated av Jonathan Safran Foer. Av någon anledning fick jag för mig att den skulle vara knepig och pretto, så jag har undvikit den. Men nu när den ska bli film kände jag att jag faktiskt måste ha läst den. Och se där – den är både intelligent, rolig och hjärtskärande sorglig. Rekommenderas.

2. Blink av Malcolm Gladwell. Daniel rekommenderade den för ett par år sedan. Jag gav bort den till min pappa, som älskade den. Och nu har jag äntligen läst den. Intressant bok om det som många kallar intuition.

3. Gooh! Blev tipsad om Operakällarens färdigmat för minst ett år sedan. Nu har jag äntligen ätit där. Gott, nyttigt, prisvärt, snabbt. Perfekt läge nära mitt nya jobb, dessutom.

fredag, juni 16, 2006

Magtips

Insåg att jag glömt att tipsa om Grossessan, en gravidmodeblogg från bl a Anna och Malin. Att klä sig snyggt utan att ruinera sig är en riktig utmaning när man väntar barn. Jag hade absolut behövt lite mer inspiration när jag väntade Fille.

Ska förresten bli spännande att se vad det blir för en liten bulle som Malin har på jäsning. :)

Balkongstatus


Förr:
- nada

Nu:
- massa blommor, tomatplanta, timjan, fjärilslavendel, japansk lönn (fynd!)
- två solstolar
- fyra utestolar (Ikea)
- ett utfällbart bord (Ikea)
- sol och 30,9°C enligt termometern

Förhoppningsvis snar framtid:
- trätrall
- fler blommor
- chardonnay/mojito/annan lämplig dryck

fredag, juni 09, 2006

Verklighetsflykt

Igår var jag bebisfri hela eftermiddagen så jag passade på att a) shoppa jeans b) äta lunch i lugn och ro och c) gå i barnvagnsovänliga butiker.

Vad gäller punkt c gick jag äntligen in i den mörka, mystiska butiken Oscar & Clothilde - Gatherings and Scatterlings på Nybrogatan. Redan vid den svarta fasaden med londonska gatlyktor känner man att man är på väg att kliva in i en helt annan värld: ett gotiskt/viktorianskt/jag-vet-inte-vad museum med alla möjliga vackra, underliga föremål. Jag som ändå har varit i ett antal inredningsaffärer kände inte igen en enda pryl förutom en flytande tvål från La Bastide des Bains.

Däremot ville jag ha väldigt mycket. En lustig liten ödla i metall. Omöjliga insekter bakom glas. En svart anteckningsbok som jag skulle vilja köpa och ha med mig jämt, men som jag nog aldrig skulle våga skriva i. Svarta bestick, som gjorda för att äta något riktigt blodigt i endast kandelaberns ljus.

Den lätt overkliga känslan går även att uppleva på hemsidan, där man bland annat får veta mer om det fiktiva paret Oscar och Clothilde.

tisdag, juni 06, 2006

Min vita pralin är här ...

... det vill säga, min nya MacBook. Har haft den i en knapp vecka och är helt betuttad (vilket ni nog har märkt i och med att jag inte har bloggat på ett tag).

Några för- och nackdelar måste nämnas.

På minussidan:
- En något hård pekplatteknapp. Å andra sidan kan man nu klicka på själva pekplattan.
- Lite krångligt att använda själva pekplattan till att klicka, dra och scrolla. Men det är nog en vanesak.
- Viktigast: att det inte går att integrera mina gamla Homepage-bildsidor med de nya iWeb-sidorna. Vilket innebär att jag nu har två webbalbum på nätet – ett gammalt och ett nytt. Snälla Apple, fixa ett konverteringsverktyg så att jag slipper göra om alla de gamla sidorna för hand!

På plussidan:
- Snygg, slimmad och framförallt snabb
- Riktigt bra glossy-skärm
- Magnetiskt lås (i stället för mekaniskt)
- Nya iLife '06 och hur alla program är så snyggt integrerade med varandra. Det går toksnabbt att skapa och redigera nya bildsidor.
- Webbkameran och särskilt programmet Photo Booth som gör att man kan ta snabba kort på sig själv. Perfekt när man bloggar, eller när man vill ta en bild på sin fina familj: