onsdag, mars 28, 2007

Vårprimörer

Varje flicka behöver ett par silverballerinor. Speciellt när de bara kostar 299 kr på Wedins.

måndag, mars 26, 2007

Gåshud

Det här är helt klart den bästa reklamfilmen jag sett på väldigt länge.

torsdag, mars 22, 2007

Mingel med bonus

Var på två beautymingel ikväll. Det ena var hos Electa som öppnat ett stort skönhetscenter på Nybrogatan. Satsningen var imponerande med snygga, stilrena behandlingsrum och en välsorterad parfymavdelning. Fick dessutom en mycket generös goodiebag med produkter från bl a La Prairie, Dior och Redken:


Sedan var det dags att knata över till Shenets mingel på So Stockholm där "skönhetspolisen" Paula Begoun föreläste om hur man hittar i hudvårdsdjungeln. Roligt, intressant och lärorikt. Nu ska jag verkligen sluta slarva med solskyddet.
Ett antal böcker lottades ut och jag (som aldrig brukar vinna saker) fick med mig tegelstenen "Don't Go to the Cosmetics Counter Without Me" (ca 1400 sidor). Alla fick dessutom prover från hennes egen hudvårdsserie, som jag faktiskt är rätt nyfiken på.

måndag, mars 19, 2007

Matlust (eller brist därav)

Jag fyller primtal idag. Maken tycker att det är värt att firas med middag på F12, som jag velat äta på hur länge som helst. Inte nog med det - det blir avsmakningsmenyn med tillhörande vinpaket.

Jag älskar honom. :)

Av mamma och J fick jag den fina kokboken "Under valnötsträden". Tack!

Nu hoppas jag bara på en bonuspresent: att stackars magsjuke Fille mår bättre i morgon. Det är inte lätt att vara dålig när man är liten. Men han har varit en liten ängel, kräkningar och trötthet till trots. Han sa dessutom sitt första sammansatta ord idag: "epi-oos" (äppeljuice). Oj vad stolt man blir.

söndag, mars 18, 2007

Tips

Har utökat min länklista med två av mina favoritskribenters bloggar: Matälskaren och Shampoo Rising.

Fest


Vi var på Bridexenas bröllopsfest igår. Mycket trevligt och roligt med New York-inspirerade snittar, massor av gott vin, rörande tal, bra livemusik och ett oerhört vackert brudpar som riktigt strålade.

Jag var klädd i min nya silvergrå Malene Birger-klänning - en investering inför vårens tre bröllop. Maken var stilig i smoking.

Nu blir det bakisbrunch på Caffè Nero och sedan vidare till mamma för att hämta upp en liten Fille.

onsdag, mars 14, 2007

Bra försök

Vårmode 2007! Jo jag lovar!

Dagislämning + jobb + tidsoptimistisk mamma = ständigt sökande efter sätt att effektivisera morgonrutinerna. Min senaste snilleblixt var att sno med mig ett par glamourösa skoskydd i klassiskt landstingsblått från gymet. Att slippa böka med krångliga spännen och skosnören när man ska till och från Filles avdelning är guld värt när man är lite sen. Vilket jag så gott som alltid är.

Idag var det premiär för skoskydden. När jag hade parkerat vagnen innanför ytterdörren satte jag på dem och gick in med Fille. Kände mig som en ytterst proffsig mamma.

Väl inne på Filles avdelning berättade hans dagisfröken att barnen var ute och lekte, så det var bara att ta ut honom igen. Vinkade hejdå och snabbade mig iväg.

Det dröjde inte länge innan en bil saktade ned och en kvinna stack ut huvudet genom fönstret. "Hej! Jag tänkte bara säga att du fortfarande har dina skoskydd på fötterna."

Mm, proffsigt ja.

måndag, mars 12, 2007

Svettiga beslut

Jag känner inte riktigt igen min mage längre och att klämma ned rumpan i mina inte alldeles gamla jeans börjar bli en utmaning. Ikväll var jag därför på SATS för första gången på alldeles för länge.

Efteråt läste jag om deras kom-igång-paket, som bl a består av tre pass med en personlig tränare och ett gäng återkommande hälsotester. Det lät som ett bra sätt att kickstarta sig själv så jag frågade vad det kostade. "Trettonnittifem" sa killen bakom disken. Jag tappade hakan. 13.095 spänn! Visst kostar det en del att anlita en personlig tränare men ändå.

När det sedan gick upp för mig att han menade 1.395 kr lät det som rena fyndet och jag höll på att hala fram kreditkortet där och då, men lyckades precis hejda mig själv. Det är trots allt rätt mycket pengar - pengar som skulle kunna läggas på ett par riktigt schyssta jeans (och kanske en kjol också) när jag väl lyckats tajta till min bakdel något. Men då måste jag komma dit på egen hand, och vid det här laget är jag lite trött på mina ständiga försök att bli av med de där sista mammakilona utan att lyckas.

Vi får se. Men från och med nu råder i alla fall latteförbud.

torsdag, mars 08, 2007

Listmania

Listor. Massor av listor. Med avbockningsfunktion. Tar lite tid men är ganska beroendeframkallande.

Pinsamt:
1001 Books You Must Read Before You Die: 4%

Sådär:BBC's The Big Read - Top 100 Books: 31%

Helt okej:
IMDb's Top 250 Movies as voted by our readers: 52%

Saknar en bra matlista. Visserligen fick jag 81% på BBC's 50 things to eat before you die men jag tycker inte riktigt att mat som "Sandwiches", "American Diner Breakfast" och "Greek Cuisine" platsar där. Någon foodie som känner sig manad?