måndag, maj 28, 2007

One down, two to go

Nostrabrunchus uttalade sig om tre väninnor inför 2007. Och det ser redan lovande ut: H, före detta Bridexena, har fått anledning att starta en ny blogg. Hurra!

Läslistan


Håller just nu på med den översta, de övriga ska förhoppningsvis avverkas under sommaren. Önskar bara att jag kunde hålla samma takt som Bokhororna, men just nu är det en omöjlighet. (För jag antar att Filles bilderböcker inte räknas?)

tisdag, maj 22, 2007

Frank och jag

Mitt förhållande med Frank är något av en on-and-off-historia. Jag föll för honom 2002. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag skäms faktiskt inte över det faktum att han fick följa med mig hem tämligen omgående. Under den kommande sommaren tillbringade vi mycket tid tillsammans under Rosendals äppelträd, vid Brunnsvikens badklippor och på otaliga uteserveringar. Frank var redan då någon att lita på, en äventyrlig och spänstig kille som aldrig bangade inför nya grejer.

Under vintrarna var vi tvungna att skiljas från varandra. Fastän det ibland gick fem-sex månader utan att vi hade någon kontakt var det aldrig frågan om att tänka på någon annan. Han väntade på mig, jag väntade på honom. Och varje vår blev det vi igen.

Varje vår, ja – utom våren 2006. Medan Frank satt inomhus och tänkte på mig, väntade på mig, längtade efter mig, promenerade jag omkring med en barnvagn. Och nej, barnet var inte hans.

Efter ett sådant svek kändes det lite nervöst att träffa honom igen denna vår. Och visst, lite knarrig var han. Men det var ingenting som inte Cykloteket kunde fixa till.

Idag tog vi årets första tur. Och trots ett och ett halvt års separation har han inte förändrats ett dugg. Eller jo förresten – numera har han en barnstol på pakethållaren.

Kroppskonst

Fastnar ofta framför Miami Ink på TV6, särskilt när det är Kat som håller i tatueringsnålen. Skulle gärna låta henne gå loss på min axel/arm/vilken kroppsdel som helst egentligen. Kolla bara in hennes Escher-tolkning. Till och med min man blir lite sugen.

söndag, maj 20, 2007

Den som väntar på något gott

... får helt enkelt beställa det hon vill ha.Har suktat efter detta armband i ungefär ett år. Snart blir det mitt. Jag längtar. (Och tackar Mammon för innestående NK-poäng och en ovanligt trevlig skatteåterbäring.)

måndag, maj 07, 2007

Sommarmåste

Multitasking är alltid bra. Här får man fukt, färg och SPF20 i en och samma produkt. Resultatet blir snyggt och naturligt. I like.

Har dessutom läst ut Laura Mercier-boken som jag fick av Lisa. Mycket trevlig läsning, med en hel del nyttiga knep och väldigt fina bilder. Rekommenderas.

fredag, maj 04, 2007

Förkyld

Tack för alla virtuella kramar i föregående inlägg. Har varit allmänt sänkt senaste dagarna. Att själv vara förkyld är i sig ingen höjdare, men en 1,5-åring som hostar hela nätterna och är allmänt grinig på dagarna gör inte precis underverk för vare sig humöret eller orken. Som tur är verkar hostan ha försvunnit men en hel del gnällighet består.

Dock har han absolut haft sina sötare ögonblick de här dagarna. Igår hade vi följande konversation när jag satte på honom hans pyjamas:

- Fille, vad säger kossan?
- Muuu!
- Vad säger fåret?
- Bäää!
- Och vad säger Fille?
- Bajsa!