fredag, mars 28, 2008

Bokstavsbingo

(framsidesbild från Bonnier Carlsen)

Vårt ex av underbara En liten skär och många små brokiga (av Carin och Stina Wirsén) är nästan sönderläst, så både jag och C blev jätteglada när vi upptäckte nya En liten skär och alla bråkiga bokstäver idag. En massa galna små filurer med bokstavsfrisyrer och knasiga rim till. Dessutom i härligt anarkistisk bokstavs-oordning (varför har ingen tänkt på det innan?). Perfekt till Filles första tågresa imorgon.

onsdag, mars 26, 2008

Ta bilen i stället

Hålla där SL-resenärer! Följande är inte ok att göra på bussen/tunnelbanan:

- Hosta länge och rossligt utan att hålla för munnen. Nej, jag vill inte kela med era förkylningsbaciller.
- Snörvla och snora – högt, blött och ljudligt. Det finns något som heter pappersnäsdukar. Finns att köpa typ överallt. Se bilden ovan.
- Lägga full makeup. Har ni inget badrum hemma? Eller på jobbet?
- Låta fingret vandra mellan del av ansikte (öra? näsa? jag ville inte veta mer än det jag såg i ögonvrån idag) och munnen – upprepade gånger.

Och det sägs att jorden ska må bättre av att folk åker mer kollektivt. Personligen mådde jag rätt illa när jag klev av bussen i morse, efter att ha upplevt samtliga ovanstående hygienmissar på endast 20 minuter.

fredag, mars 21, 2008

Mer äggkonst


Två av mina första skapelser gjorda med fina Wacom-setet som jag fick av C i födelsedagspresent. Tycker de blev rätt okej som experiment, även om det undre ägget egentligen mer liknar en avocado till formen.

ArtRage 2.5 (som medföljer pennan och brädan) är för övrigt ett fruktansvärt roligt program, som fick mig att inse jag hur mycket jag har saknat att måla. Verkligen avkopplande och meditativt.

Äggkonst

Fille och jag målade ägg i morse. Jag blev rätt nöjd med mitt:


Men Filles blev ändå ett strå vassare:


Glad påsk!

Vårbukett


Ranunkler + körsbärsblommor (eller är det plommon?) + Aalto = rätt bra kombination tycker jag.

tisdag, mars 18, 2008

Lyxdilemma

Shantaram: Jag vill bara läsa och läsa, men samtidigt bävar jag inför den dag då jag når den 933:e sidan och boken är slut.

Men än så länge är jag bara på s 461, så jag har åtminstone någon vecka kvar.

måndag, mars 17, 2008

Smashbox-kitet

Har lovat att recensera Try Me-kitet från Smashbox. Nu efter några veckor vågar jag nog uttala mig om innehållet.
Jag var mest nyfiken på Photo Finish Foundation Primer, som tyvärr inte kändes särskilt revolutionerande. Faktum är att jag fortfarande hellre använder Idealist från Estée Lauder, som egentligen inte är en primer men har samma silkiga känsla plus en massa andra inbakade härligheter – underbar citrusdoft, porminimerande verkan och lite exfoliering.
Sedan kan jag aldrig banga en ny concealer. Photo Op Under Eye Brightener är dock inte en concealer, utan helt enkelt en lystergivande creme som inte gör ett smack för mig. Snarare pricken över i:et för någon som egentligen inte har något att dölja, utan bara vill pigga upp blicken en aning.

Det ofärgade Lip Enhancing Gloss (hittar ingen länk på Blush) var vid första anblick ointressant – jag vill ha färg, inte bara glans – men när jag väl testade det blev jag nästan lite kär. Konsistensen är perfekt: mjuk, oklistrig och ändå hyfsat hållbar. Och även utan färg blir läpparna fina. Grundar man med en lip stain blir resultatet riktigt lovely. Hade jag inte redan haft löjligt många läpprodukter skulle jag vara lite sugen på Limitless Lip Stain, som kombinerar stain och gloss.

Ögonpaletten innehöll både creme-eyeliner i sex nyanser och en ögonbrynstrio med tillhörande vax. Eyelinern är bra, lagom tjock och väldigt hållbar, men den medföljande linerborsten var helt hopplös att använda – på tok för bred, snarare mycket bättre till att sudda och sota till en puderskugga. I stället använde jag min allra minsta lilla borste, från Face tror jag. (Brynborsten i andra änden var dock suverän – bra storlek och hårdhet.)

Brynfärgerna var också bra, i alla fall båda ljusa nyanser, men den otippade favoriten (som tyvärr tog slut först) blev vaxet, som både markerar och håller brynen i styr utan att bli stelt eller kladdigt. Av alla produkter i kitet är det just brynvaxet som jag skulle vilja äga i full storlek men tyvärr verkar det bara gå att köpa som en del av en duo, Brow Tech (ovanstående bild). Visserligen kan det vara praktiskt att ha både brynfärg och vax i samma kit, men jag misstänker att vaxet tar slut långt innan färgen gör det.

Summa summarum: de produkter jag trodde att jag skulle gilla gjorde mig mer eller mindre besviken, medan de (för mig) osäkra korten var riktiga höjdare. Önskar bara att Smashbox såldes i butik så att man fick klämma och känna mer.

Hissgnäll

Ibland får man verkligen lust att döda.

Skulle till doktorn 10.20 imorse för att fixa ett intyg till torsdagens flygresa till Helsingborg. Kom fram till ytterporten 10.19.

Doktorns kontor ligger fyra trappor upp. Trappstegen är höga och jobbiga. Jag har en rätt påtaglig mage nu och får sammandragningar när jag anstränger mig för mycket. Ganska vanligt för någon i sjunde månaden.

Två smala, spänstiga tjejer står och väntar på hissen. Eftersom min kappa är uppknäppt går det inte riktigt att missa det faktum att jag är gravid. När hissen kommer visar det sig att den är liten. Jag säger lite försynt "hm, jag undrar om jag också får plats därinne". De tittar på mig och säger "nej, det blir nog lite trångt tyvärr" och så går de in och stänger dörren.

Jag stånkar mig uppför fyra trappor och eftersom hissen är långsam hinner de se mig ett par gånger på vägen upp. Dessutom råkar de åka en våning för långt, så de passerar mig på vägen ned i trappan. Fastän jag vid det laget låter som en svårt asmatisk flodhäst säger de ingenting utan studsar bara förbi mig nedför trappan.

Okej, de var först. Okej, jag kunde ha stått och väntat på att den uråldriga hissen skulle sega sig upp- och nedför fyra trappor – det var inte deras fel att jag hade bråttom. Men jag önskar dem ändå riktigt jävliga, ordentligt utdragna förlossningar när de själva ska få barn.

torsdag, mars 13, 2008

tisdag, mars 11, 2008

Terrible twos

Nakna bananer, nej tack.

Idag har Fille varit tvärare än tvär. Det borde jag ha insett redan på vägen hem från dagis, när den halvätna bananen lossnade från sitt skal och han vägrade fortsätta äta den utan skal. "Sätt fast den!" Efter det följde utbrott efter utbrott och jag och C fick avlösa varandra för att inte bli komplett galna.

Men efter tre och en halv timmars gnäll blev det sagostund med välling och plötsligt glömde Fille bort att vara sur. Och när han väl hade borstat tänderna och fått pappa att sjunga
Byggare Bob somnade han helt utan protester. Nu när man ser honom med slutna ögon, halvöppen mun och svettig kalufs så är det omöjligt att tänka sig något finare i hela världen.

Fast jag undrar fortfarande hur vi ska hantera
två tvära knattar.

söndag, mars 09, 2008

Böcker och scones

Det blev visserligen bara 100 sidor lästa under mitt dryga bokkollodygn, men vad gör det när man fått prata böcker med trevliga människor, äta vansinniga mängder god mat (vilka scones! åh!) och sova skönt i en stor säng.

Inte illa att dessutom få med sig en bunt böcker hem, varav flera definitivt kommer att konsumeras inom en inte alltför avlägsen framtid. Och så blev det många intressanta boktips: Allt, Un Lun Dun, The History of Love, Översättarens anmärkningar, Old School m fl ... Men först ska jag avverka de återstående 790 sidorna i Shantaram, vilket lär ta ett tag.

Tack alla bokhoror för en väldigt trevlig helg!

fredag, mars 07, 2008

Bokkollodags

I morgon ska jag på bokkollo! Som jag har längtat. Har packat ned Shantaram, det får räcka med den. Skulle den inte falla mig i smaken räknar jag med att det finns något annat läsbart i goodiebagen.

Ska hur som helst bli intressant att se hur mycket jag hinner läsa på ett drygt dygn – vanligtvis läser jag några sidor åt gången på bussen/tunnelbanan och strax innan jag lägger mig, vilket kan kännas lite hackigt emellanåt. En normaltjock bok brukar ta en vecka för mig att läsa ut. Avundas Jessica som lyckas avverka hela böcker i badkaret.

tisdag, mars 04, 2008

Bloggteknisk fråga

Någon som vet varför radavståndet blir knasigt på vissa inlägg (t ex senaste)?

Status, tisdag förmiddag


Nu jävlar

Solen skiner.

Jag har precis fått iväg en kundtidning till tryck efter väldigt mycket strul, och den blev riktigt bra.
Jag har ägnat morgonen åt att öva påfarter och avfarter, helt utan dödsångest.
Jag sitter på Caffè Nero och dricker latte och surfar via ett trådlöst modem som funkar alldeles utmärkt.
Bebisen har sparkat och buffat järnet.
Snart åker jag till mitt nya kontor vid Skeppsbron.

Ibland är livet rätt skönt.