onsdag, juni 30, 2010

Väntan

Har sökt till en fotoutbildning på deltid som jag verkligen, verkligen, verkligen vill gå. Hoppas få besked nu i dagarna. Ovissheten är outhärdlig. Håll tummarna för mig.

måndag, juni 28, 2010

Produktfoto

Under det senaste året har jag haft ett vikariat hos en stor skönhetsagentur. Varannan månad producerar vi en kundtidning där kommande nyheter och erbjudanden presenteras för återförsäljarna. Ibland saknas bilder på vissa produkter, eller så behöver vi plåta en makeup, och då får jag rycka in. Det är alltid lika kul och jag har lärt mig massor.
Här är en av mina nyare bilder, tagen i kontorets lilla makeshift-bordsstudio: mini-ljustält,
bygglampa modell mindre och två små och alldeles vanliga skrivbordslampor, kompletterat med min egen SB-600. Inte helt lätt alla gånger, men kul att experimentera med små medel (och Photoshop, förstås) och se vad man kan åstadkomma.

BlogPress-test

Testar BlogPress och möjligheten att blogga upp fler än en bild åt gången.

söndag, juni 27, 2010

Ringdans


En bild från Skansens midsommarfirande. Jag känner inte flickan men jag känner igen mig i henne.

Frukosttips

Det här är vad jag kommer att leva på de närmaste veckorna.

1) Rosta bröd, gärna någon rågvariant.

2) Mosa under tiden några halverade jordgubbar med en gaffel, bara lite lätt.

3) Bred ett hyfsat tjockt lager smör/Bregott på det nyrostade brödet. Toppa med jordgubbarna och gärna lite strösocker.

Smarrigt värre.

lördag, juni 26, 2010

Midsommardagen

Fortsättningen följde aldrig, vi åt och drack helt enkelt för mycket och gott för att jag skulle orka blogga mer. Men grillen fungerade finfint, alkoholpåverkad montering till trots.

Idag blev det en skön midsommardagsmiddag ute hos min mamma och styvpappa, som passat killarna under midsommarafton. Pojkarna sprang runt i trädgården. De är så fina, mina killar. Alla tre.


fredag, juni 25, 2010

Sill och nubbe

För tredje året i rad blev det en alldeles lugn midsommarlunch på vår soliga balkong. I år gjorde vi en repris av våra matjesrätt från förra året, med massor av skirat smör. Om det är någon tradition jag vill införa i vårt midsommarfirande så är det den rätten.


Våra fina nubbeglas med stockholmsmotiv plockades också fram. Jag valde Stadsbiblioteket ...

och Carl valde Plattan:
Nu ska mannen i huset montera vår nyinköpta grill inför kvällens middag med goda vänner. Jag blir dock lite orolig när jag läser säkerhetsanvisningarna:

Hur ska det gå? Fortsättning följer!

söndag, juni 20, 2010

Lowride


Såg denna bil från vårt köksfönster igår. Den var ställd i klassisk lowriderpose med ena framhjulet i luften. Jag tyckte att den var så grym att den bara måste bli fotograferad.

Efter tio minuter kom ägaren till bilen fram och undrade vad jag höll på med. Det slutade med att han själv gick med på att vara med på bild, mot att han fick adressen till bloggen. Tack Emil!

Sommarfötter



Jag har suktat efter just dessa Hasbeens. Provat billiga kopior som inte alls varit lika sköna eller snygga. Igår var jag dock inne i sköna lilla Vasastansbutiken Katitzi och fick reda på att den här modellen kostade under tusenlappen i stället för 1700 kr som jag först trodde. Då var det inte så mycket att fundera över.

De här är mer gråblå i verkligheten. Och sköna! (Fru A, visst har du varit med och inspirerat mig!)

lördag, juni 19, 2010

Prinsessbröllop

Idag var jag bjuden hem till Sten och Sarah för att titta på kronprinsessbröllopet. Dagen till ära hade gamla brudklänningar rotats fram och tagits på. Jag som sålde min klänning efter vårt eget bröllop lyckades hitta en fin vit sommarklänning i bomull. På vägen dit cyklade jag förbi vaktparaden – vilken bonus!











fredag, juni 18, 2010

Frank 2 år

I tisdags firade vi en febrig men glad Frank. Här är några bilder från morgonens uppvaktning.

Storebror Fille hade valt ut en egen present till Frank, som han hjälpte till att öppna.

En jättefin buss! Men då kom Fille på att det inte är så roligt när bara lillebror får presenter.

Som tur var hade vi tänkt på det och slagit in en alldeles lagom liten present åt honom – en mini-Legosats (rymdpolisen!).

Under tiden fick Frank öppna sina andra presenter: ett helt gäng små "skretbårds", som han kallar dem. Med tillhörande "gubbe".

Han fick även en Stina Wirsén-bok, men just då var han alldeles för fokuserad på sina skretbårds för att riktigt bry sig.

Rymdpolisen hade fullt upp.

Frank också.

Tur för honom att han fick vara hemma från dagis den dagen. Och tur för mig (som vabbade) att de nya leksakerna var det bästa han lekt med på länge.

måndag, juni 14, 2010

Sommarkvällar på gården



Nya färdigheter

Fille avgudar alla killar som är lite större än han själv och på vår innergård finns ett litet gäng som han gör allt för att få vara med i. Idag försökte en av de äldre grabbarna stå på händer, utan någon vidare framgång. Fille försökte då också, om och om igen – och lyckades till slut hålla balansen i flera sekunder.

Åh vilken stolt kille. Och vilken ännu stoltare mamma.



Barista nästa

I höst återgår jag till frilanslivet. Lite nervöst, men om
uppdragen sinar kan jag i alla fall satsa på en alternativ karriär
som barista ... Eller vad sägs om detta hjärta?

söndag, juni 13, 2010

Vackert

Det riktigt strålade om Petra och Torbjörn igår. Vilken stämning, vilken mat, vilken fest! Tack! Må ni leva lyckliga i alla era dagar.




tisdag, juni 08, 2010

Lite sent omsider 2

I lördags var det möhippa för fina Petra. Lägger bara upp denna bild nu, resten är ju hemliga ett tag till. Men vilken prinsessa!

Lite sent omsider 1

Några bilder från i fredags kväll då C och jag var på Fotografiska och sedan Gröna Lund för en liten fotoutflykt.