söndag, september 09, 2007

Nytändning


Efter en körig vecka med hämtmat och färdig pasta från Rana kan man behöva lite inspiration för att hitta tillbaka till kastrullerna och spisen. Igår upptäckte jag den mycket trevliga australiensiska tidningen Donna Hay Magazine. Devisen är "special made simple" och recepten går ut på att kombinera goda, hyfsat lättillgängliga råvaror på okomplicerade (och inte alltid helt nyttiga) sätt. Perfekt när man får kulinariskt hjärnsläpp kl 17 en torsdag.

Ikväll blev det ugnsstekta kycklingklubbor där en härlig röra av smör, citronskal, salvia, havssalt och svartpepparkross petats in under skinnet på äkta nakna kocken-vis. Till det vitlökspotatismos (där vitlöksklyftorna rostats i ugnen - med skal - i 20 min för att sedan mosas med potatisen och ohemula mängder smör) och haricots verts som fått göra kycklingen sällskap i ugnen. Och så en god chardonnay i glasen (Saurus, från Patagonien).

Både jag och maken konstaterade att det var riktigt, riktigt gott. Bästa betyget var dock det faktum att den annars så kräsne Fille åt upp hela sin portion med stor aptit – till och med bönorna.

1 kommentar:

ninni sa...

Oh, så gott det låter! Nu blev jag hungrig.