lördag, januari 10, 2009

Gissa hobbyn

Senaste bokköp: Knitted By Me
Senaste bibblolånen: Sticka och virka, Stora stick- och virkboken, Stickhandboken

Jag har stickat lite grann förut, typ en halsduk och en herrans massa små lappar som skulle sys ihop till en babyfilt när Fille låg i magen men det projektet kom av sig.

Men nu jävlar ska det stickas ordentligt. Har på två kvällar fixat den ena av två armvärmare. Sedan ska de dekoreras. Förhoppningsvis vågar jag lägga upp en bild på resultatet.

Kan förresten varmt rekommendera Stickhandboken som är mycket grundlig och pedagogisk, med bra illustrationer och fotografier. Suverän för nybörjare. Bland annat har jag äntligen lärt mig hålla stickorna på ett någorlunda korrekt sätt. Knitted By Me har fina och enkla stickbeskrivningar men för den som vill lära sig sticka från scratch är den lite informationsfattig.

2 kommentarer:

Ingela sa...

Vilka bra boktips för mig som håller på och sakta närmar mig stickningen... Är total nybörjare men tror att det kan vara en bra hobby under mammaledigheten. Nu vet jag vilken bok jag ska satsa på - stickhandboken. Tack! :)

Ingrid + Olle sa...

(I:) Roligt tips, tack! Det var ett farligt tips för mig faktiskt, jag blir lite FÖR inspirerad av sådant. Nu vill jag t.ex. sticka en barnvagnsfilt fast jag absolut inte behöver någon! Och jag riskerar att gå ut och både köpa böcker, stickrecept och en massa garn. För att sedan sticka någon liten sak och så blir det inget mer på tio-tjugo år. Precis som med min beprövade stenhuggning, glasgravyr, bokbinderi, lapptäckessömnad, kalligrafi och allt annat i hobbyväg som gjort att väggarna i mitt arbetsrum snart rämnar av prylar som jag aldrig hinner använda. Nej, jag ska försöka hålla mig i schack och varken sticka en sjal eller virka en fin mormorsfilt nu ... men oj så sugen jag blev. Jag hejar på dig istället och tycker det är jättekul att du börjat sticka. Vill absolut se resultatet sedan!!