tisdag, juni 23, 2009

Lagom gott

Ingen som känner mig (och särskilt inte mina Facebook-vänner) har lyckats undgå min fäbless för Chokladfabrikens lakritskola. Det som hindrar mig från att proppa i mig minst en stång om dagen är faktiskt inte kalorierna utan snarare 1) priset (35 kr), 2) tillgängligheten (raka motsatsen till 7-Eleven) och 3) ... ja, det var väl det.


När jag hittade Marabou Chok-a-licious Lakrits på vår kvarters-Ica tändes en liten förhoppning – eller snarare rädsla – inför att ha hittat en potentiell chokladlakritskonkurrent. Till en bråkdel av priset, dessutom. Jag såg framför mig hur jag – inte särskilt sakta och mycket säkert – svällde upp till en stor, mjuk Barbalakrits. Men för 6,90 måste man faktiskt prova.

En sak kan klargöras direkt: Chok-a-licious Lakrits spelar inte i samma division som lakritskolastången. De ägnar sig inte ens åt samma sport. Men för den som gillar både mjölkchoklad och lakrits och som helt enkelt känner för lite slisk är Chok-a-licious en rätt angenäm smakupplevelse. Jag kommer säkert att köpa den igen, men är något lättad över att den inte alls väcker samma knarksug som stången.

PS. Varför, varför, varför har Marabou ingen egen hemsida? Kraft Foods sida (där man i stället hamnar) är nog det fulaste och definitivt det absolut aptråkigaste jag någonsin stött på i webbväg. Vilket drömuppdrag att få göra www.marabou.se. Jag dreglar lakritschoklad bara av att tänka tanken.

2 kommentarer:

BigBoldBitch sa...

Ha ha måste absolut prova, och sen när det inte är risk för söndersmältning i brevlådan ska jag beställa den riktiga lakritsstången. :D /G

Anonym sa...

tänkte locka ut dig på djupt vatten genom att tipsa om Plopp Saltlakrtis.

grym, både för kropp och själ eller hur man nu säger...

/Helena SP