onsdag, november 11, 2009

Fotoblogg eller ej?

Har lagt upp en ny header (för er som faktiskt går in på bloggen och inte bara läser via Google Reader). Egentligen mest som ett test, ska försöka få till en mer brunchaktig bild inom kort. Eller rättare sagt, när jag väl orkar laga till en riktig brunch och ta bra bilder på den.

Har funderat lite på att starta en separat fotoblogg. Fördelen är att jag skulle kunna ösa på med bilder utan att känna att jag tråkar ut eventuella läsare som är mer intresserade av mitt vanliga bloggande. Nackdelen är att denna blogg kommer att uppdateras ännu mer sällan än vad den redan gör. Det lutar åt att jag kör en allt-i-ett-variant här på Brunchgirl, men ni får gärna tycka till.

8 kommentarer:

k sa...

Allt-i-ett, tycker jag! Och smaskig header.

elsa sa...

ja, kör samma! det är inte uttråkande, och det är ju din blogg och eftersom du är intresserad av foto så klart du ska ha bilder också.

Anna sa...

Allt i ett!

fru a sa...

röstar också på allt-i-ett!

Alison sa...

Tack för input! Vad kul! Eftersom ni är flitigast med att kommentera går jag på era röster och fortsätter i samma stil. Känns rätt skönt, just nu är nog en blogg det jag mäktar med.

Ingrid + Olle sa...

Ja! En och samma blogg! Bra råd och bra beslut. Bloggar helt utan bilder kan vara hur uttråkande som helst, så fler bilder låter bara toppen! (Dessutom älskar jag foto själv, så för mig är det verkligen inte trist med dina bilder!)

Ingela sa...

Tycker också du ska köra allt i ett. Din fotokurs låter väldigt intressant, skulle gärna gå en liknande men bor tyvärr inte i Stockholm. Vem är det som är kursarrangör? Är det "bara" bildspråk och komponering som gås igenom eller även kamerainställningar? En till fråga, vad har du för kamera?

Alison sa...

Tack Ingrid, Olle och Ingela!

Ingela, jag går Foto Intensiv på Folkuniversitetet, 4 timmar/tisdag x 12. Väldigt utvecklande och lärorikt. Vi går igenom allt från bländare/slutartid och andra praktiska saker som gäller själva kameran till bildkomposition och bildspråk. Även studiofotografering, hur man använder blixten på olika sätt etc.

Det är möjligt att kursen hålls på andra orter också, kolla gärna!

Jag fotar med en Nikon D60. En jättebra "entry-level" kamera. Det har kommit en ny variant som jag tror ska ses som en ersättare, D3000.