tisdag, januari 12, 2010

Sälen

Utsidan av Experiums badavdelning

Bloggtystnaden beror på att jag varit på kickoff i Sälen Lindvallen tillsammans med företaget där jag för tillfället har ett mammavikariat. Fick mindre sömn än jag hoppats på (just nu är ostörda sömntimmar guld värda) men desto mer inspiration och motivation. Så snart jag får lite tid och ork ska jag sätta upp ett antal mål, både i jobbet och privat, och ta fram en enklare handlingsplan för 2010.

Vi fick också väldigt, väldigt mycket kött, av väldigt varierande kvalitet. Efter ha utsatts för multipla köttövergrepp fick vi plötsligt komma till karnivorhimlen: Lammet och grisen, där jag blev alldeles tårögd av kombinationen smältande mör oxfilé (rare) och kvibillegratinerad broccoli. Lammet var också sagolikt gott.

Vi fick även besöka upplevelsecentret Experium (kund till företaget) och deras underbara saunavärld. Aromabastu, finsk bastu, ångbastu, caledarium (romerskt värmerum med varma stenbänkar och fågelkvitter), isvak, upplevelseduschar, värmepool ... paradiset för någon som längtar efter badkar, särskilt nu under vintern. Minuspoäng för det stora ocharmiga omklädningsrummet som delas med äventyrsbadets gäster, men enligt personalen skulle sauna- och spagästerna förmodligen få en egen entré inom en rimlig framtid.

Vill absolut tillbaka, dock med man och barn. Verkar helmysigt (om än ej helt billigt) att åka dit som familj.

2 kommentarer:

Liv-Jenny sa...

du ser... inte så dumt ändå med lite snö....
;o)

Alison sa...

L-J: Speciellt när det är ytterst tillfälligt. ;)