tisdag, januari 26, 2010

Skönhetsfavoriter just nu: mascara

Okej, det var länge sedan jag bloggade om skönhet. Tänkte därför ta en liten genomgång av mina personliga skönhetsfavoriter inom olika kategorier.

Obs! En del av produkterna som jag nämner i dessa inlägg kommer från agenturen där jag för tillfället jobbar. Dels får jag köpa produkterna till ett lägre pris, dels är jag helt enkelt intresserad av att testa produkterna som jag dagligen arbetar med. Men ni kan lita på att jag inte är "köpt" – jag skriver bara om det jag verkligen gillar, och jag blandar friskt med konkurrerande märken.

Dagens inlägg gäller mascara – en av mina absoluta don't-leave-home-without-it-produkter.
Fram till i somras var jag en trogen användare av Kanebo 38°, den klassiska. Förutom att den ger en fin, naturlig look gillar jag att den sitter i vått och torrt – regn, snö, tårar – men ändå är rätt enkel att få bort med lite varmt vatten. Jag har nämligen aldrig varit förtjust i ögonmakeupborttagare, dels för att de ofta svider eller lämnar en fet hinna, dels för att de innebär ett extra moment som jag helt enkelt inte vill behöva slösa tid på. Min ansiktsrengöring ska få bort rubbet, basta.
Betyg: *****

Sedan tipsade väninnan Lisa om Cliniques Lash Power, som helt enkelt skulle vara lite bättre på alla sätt – lite snyggare resultat, lite mindre benägen att klumpa sig, lite lättare att få bort. Testade och gillade skarpt, så nu är den min basmascara.
Betyg: *****

Jag har under hösten även testat ett par andra mascaror. Clinique High Impact är en riktig höjdare som ger fantastisk volym åt fransarna med en enda applicering. Klumpar sig inte utan glider smidigt på. Har den gärna som festmascara, men eftersom den inte är vattenfast och är lite meckigare att få bort (kräver ögonmakeupborttagare) vill jag inte ha den till vardags.
Betyg: ****

Första gången jag testade bareMinerals Flawless Definition Mascara, som fått lysande recensioner på amerikanska Sephora.com, föll jag pladask. Den liksom greppade tag i fransarna från rötterna, sedan var det bara att svepa på färgen. Snyggt, svart, separerat. Men efter någon vecka kände jag att det var lite svårt att få ett konsekvent snyggt resultat – ibland blev det skitsnyggt på en gång, ibland kämpade jag med hopklumpade fransar. Kanske en vanesak, men eftersom den också tas bort på "klassiskt" vis blir den ändå ingen vardagsmascara för mig.
Betyg: ***

När jag någon vecka hade slut på mascara (hjälp!) lyckades jag gräva fram en Sebastian Trucco Body Double som hade följt med som freebie när jag beställde ett gäng Sebastian-hårprodukter på nätet. Den var tyvärr totalt värdelös. Volymen var helt obefintlig; det syntes knappt att jag hade någon mascara på mig.
Betyg: *

Vad har ni för favoriter? Berätta gärna!

9 kommentarer:

Anna sa...

Gar Cliniques Lash power ocksa bort bara med varmt vatten? HAr ju precis som du varit en trogen Kanebo anvandare av samma anledningar :)

Alison sa...

Ja Anna den går också bort med varmt vatten! Dessutom upplever jag att själva mascaran inte torkar ur lika snabbt som Kanebos, som ofta känns trist efter knappt två månader. Kanebos mascara ger finast resultat under första veckan när den är alldeles färsk.

k sa...

Alltså jag har ju gått på reklamen för Imju Fiberwig och är väl sådär nöjd, men just nu aningens för snål för att testa någon annan av samma sort. Den går också bort med vatten och vanlig sminkborttagare, vilket ju är en fördel, men jag tycker nog inte att den sitter som berget, vilket utlovats. Får testa Kanebo nästa gång; hörde av en hud-människa att clinique (som jag använt ganska mycket produkteriftpn) inte är hudvänligast direkt...

Elsa sa...

Cliniques är ju helt amazing, den blir typ aldrig dålig... Och den är lättare att bygga på än vad Kanebos är. Jag körde Kanebo hur länge som helst innan jag provade Clinique. Och jag är som du, när man väl vänjer sig vid att kunna tvätta nosen med varmt vatten och sen är det klart så är det svårt att gå tillbaka.

Alison sa...

k: Jag gillar inte Cliniques hudvård, har också fått min hud förstörd av den för länge sedan. Den är vansinnigt uttorkande! Men makeup är ett annat kapitel, där har jag både ögonskuggor, foundation och läppstift som jag använder ofta. Och mascaran, som sagt.

Elsa: Eller hur! Kul att du också gillade den!

Liv-Jenny sa...

Hellow!
Mascara är meningen med livet.

Har också använt Clinques High Impact i omgångar men tröttnade på den eftersom den blir dålig så snabbt även om resultatet blir helt okej...

Får bäst resultat om jag blandar lite. Först och främst överlever jag inte utan att gå och färga fransarna & brynen (har typ noll färg på brynen). Om jag är nyfärgad slänger jag bara på lite Lancome Definicil men är jag inte det så använder jag Dior Show eller Dior Blackout och avslutar med lite Definicil. Dior mascaran ger volym och schysst effekt och Lancome gör att finishen inte blir yvig lixom. Kanske är det konstigt att blanda?

Anonym sa...

Efter att ha varit trogen Max Factors Masterpiece sedan den lanserades har jag nu gått över till Exceptionel de Chanel. Mest för applikatorns skull som är BÅDE kam och borste i ett. Helt super. Annars är inte produkten i sig bättre än MF. Skall testa om Chanelborsten passar i MF-tuben. Hädelse, jag vet, men seriöst.. who cares. :D

/Ingrid EM

Alison sa...

L-J och Ingrid: Men det är väl det som makeup är till för? Att blanda, vara kreativ och hitta sina egna lösningar? Jag hade själv en supersmal Chanel-"pinne" som favoritmascara innan jag upptäckte Kanebo. Älskade den!

I LOVE YOU sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛