måndag, februari 08, 2010

Boulebrunch

Bloggandet blir mycket sporadiskt nuförtiden. Ber om ursäkt och hoppas att ett brunchrelaterat inlägg kan kompensera.

I lördags åt vi brunch med goda vänner på Boulehallen på Närkesgatan, nära Nytorget på Söder. Entrén är föga välkomnande – en kal, ruff korridor och en svårnavigerad spiraltrappa ned i underjorden – men det första man slås av så fort man kommer in är den ljuvliga doften av god mat.

Lokalerna, förmodligen ett garage förr i tiden, har gjorts om till en förvånansvärt mysig bar och restaurang med ett helt gäng boulebanor i rummen intill. Förutom boule finns även några fotbollsspel och ett rundpingisbord. För en barnfamilj är det himmelriket – små knattar har gott om utrymme att springa omkring, större barn kan spela "på riktigt" eller bara softa i barnhörnan där det finns tv, böcker och pyssel.

Och brunchen! Åh! För 100 kr (50 kr för barn) får man äta så mycket man vill av en hel rad kärleksfullt tillagade rätter. Här finns – bland annat – ägg och bacon, feta/spenat i filodeg, lax, fantastiska oliver, hembakat bröd, ostar med fikonmarmelad, turkisk yoghurt med nötter och honung, prinskorvar och köttbullar, pannkakor och suveräna fattiga riddare. Kaffe och juice ingår, även biscotti och chokladkaka. Kort sagt: Avspänt, gott och sjukt prisvärt.


3 kommentarer:

Liv-Jenny sa...

har för mig att stället hette Ugglan för nått år sedan. Och hade en experimentellkonstscen. Cool re-make!

Alison sa...

Kul! Det verkar som att de sysslar med lite allt möjligt där förutom boule och brunch. Haka gärna på nästa gång du är i stan!

Liv-Jenny sa...

i Mars :o)