lördag, mars 27, 2010

Skönhetsfavoriter just nu: mjuk hud

En väninna saknade fortsättningen på min lilla bloggserie "Skönhetsfavoriter just nu" och önskade ett inlägg om tips om peeling/cremer mot vintertorr, fnasig hud. "Det dammar om mig när jag byter om" säger hon, och jag känner verkligen igen mig!

Mitt problem är att jag lätt får små pluppar och tilltäppta porer på rygg och bröst, varför jag måste vara lite försiktig med alltför feta produkter. Min tried-and-true favorit på peelingfronten, som fungerar både i ansiktet och på hela kroppen, är (surprise surprise) md formulations Face & Body Scrub. Den exfolierar med både peelingkorn och aha-syra, så det bästa är att låta den verka en stund. Jag brukar massera in den på torr hud, med fokus på armar, bröstparti och rygg, och sedan skölja av i duschen. Blir riktigt fint och lent. Följer upp på nämnda områden med Hand & Body Creme som även den exfolierar och ger fukt, inte fett.

Problemet med dessa produkter är att även om de är riktigt effektiva ger de inte så mycket lyxkänsla. Peelingen doftar nada och cremen har en svag kemisk doft. Den är dessutom absolut inget man vill råka få i munnen. Det vill säga: inga sköna nackkyssar från kärlekskranka makar.

Därför brukar jag alternera med roligare produkter. Saltpeeling är en favorit hos mig – jag gillar 2-i-1-funktionen där saltets peelande effekt kombineras med sköna oljor. Tidigare använde jag en hel del Origins (finns bl a på Åhléns City Sthlm), t ex det här ljuvliga lilla julkitet som jag fortfarande sörjer. På sistone har jag använt Kiehls Soy Milk & Honey Body Polish, som gör att man helt enkelt vill äta upp sig själv, och Scandinavian Spring Sky, som doftar vår och blommor och gott, gott, gott. Tyvärr hittar jag inte just den på nätet men jag köpte min burk på Yasuragi Hasseludden och den är väl värd att letas upp.

På bodylotionfronten hattar jag runt en hel del. Det finns ju så mycket godis! Fick tillfälle att testa en Korres Body Butter med jasmindoft och den var verkligen underbar – rik och krämig, perfekt till snustorra, nyrakade ben. En annan fantastisk produkt är Kiehls Superbly Restorative Argan Body Lotion som känns ordentligt återfuktande och som en hel apelsinträdgård. Tyvärr är förpackningen (en pumpflaska) värdelös, då cremen är alldeles för tjock för att orka sig uppför röret. Förstår inte varför de inte satsat på tub i stället.

Vad har ni för favoriter?

4 kommentarer:

Ingrid + Olle sa...

Supertips! Nu börjar Projekt Vårstädning. Jag går ut och köper en av varje tror jag ;-)

Alison sa...

Ingrid, du kommer att vara Sturebys lenaste kvinna. :)

Anonym sa...

Sephoras Super Supreme Body Butter. Luktar gott, man blir len som en barnrumpa, stor burk och inte så tokdyr. Det gäller bara att ladda upp när man råkar vara i Sephoraland. När kommer de till Sverige???

Lotta

Alison sa...

Lotta, jag vill också ha en Sephora här!