söndag, mars 13, 2011

En bild om dagen

dessa bilder är inte klickbara, men kolla gärna här!
Jag har haft ett Flickr-konto hur länge som helst men först i början av 2011 började jag använda det på riktigt. På en väns rekommendation gick jag med i en dagboksgrupp där alla skapar varsin tråd och lägger upp en bild varje dag, med eller utan kommentar.

Att ta en bild om dagen är ett klassiskt knep för att frigöra sin kreativitet och spontanitet och i mitt fall har det verkligen fungerat. Det viktiga för mig är inte teknisk perfektion – jag har löst ett par bilder 23.45 med hjälp av datorns inbyggda kamera, och åtskilliga andra med mobilen – utan att ta intressanta, gärna tilltalande bilder. Bland annat har jag börjat tycka att det är riktigt roligt att ta självporträtt.

Till höger i denna blogg syns de tio senaste bilderna. Klickar man på en bild hamnar man på Flickr-sidan för den bilden (oftast utan bildbeskrivning, dock – den sparar jag till dagboksgruppen). Under de tio bilderna finns en länk till hela bildsetet. Jag gillar verkligen kollage-effekten av att blanda färg, svartvitt, mobilsnapshots och riktiga systemkamerabilder.

4 kommentarer:

Red Scream sa...

Kul projekt, jag har har hört talas om det förut. Kanske ska testa. Men som du säger, det viktiga i så fall är stunden, det här och nu som jag vill förmedla, och inte tekniken. Med en bra mobilkamera kommer man oftast långt.

Gillar verkligen bilderna på Fille, de är mycket fina!

All is pretty sa...

Fint kollage! Jag har också ett flickr-konto men har aldrig förstått storheten med sidan, tycker att den är rörig, svår att förstå sig på och väldigt icke-användarvänlig. Ett väldigt bra projekt annars, för att hålla kreativiteten uppe.

Alison sa...

@Red Scream/Ulf: Ja, det är ett riktigt bra experiment. Testa en månad! Jag lovar att du kommer att ta bilder du inte hade tagit annars.

@Ingela: Jag håller helt med, det var därför jag själv inte använde Flickr. Men efter rätt mycket övertalning från en inbiten Flickr-entusiast gav jag det en andra chans. Det är lite som med andra sociala medier, man måste ge för att få. Delta i grupper och diskussioner, kommentera andras bilder etc. Sedan kommer det roliga helt naturligt.

fru a sa...

rolig grej! och så mycket fina bilder.