måndag, mars 21, 2011

35

I lördags fyllde jag år. Halvjämnt till och med. Och som jag blev uppvaktad. C hade fått pojkarna att öva på Ja må hon leva och det märktes. Sedan mysig frukost med kanelbulle, varm choklad och paketöppning. Barnen hade gjort jättefina kort till mig. C skämde bort mig med en stor lyxlåda produkter från Byredo, och inte nog med det: han har beställt en iPad 2 till mig. Med lite tur kan jag få den i handen redan på fredag!
Franks kort till vänster, Filles till höger. (Fille skriver nedifrån och uppåt.)
Mamma och J kom förbi för att hämta upp Frank. De hade med sig inte bara en, utan två jättefina presenter:
Vintage Orrefors (Fuga)
Fat från Iittala (Kastehelmi)
Senare bjöd svärfar och hans fru på en god brunch på Haga Forum. Ett presentkort på SF Bio ingick som bonus. Trevligt!
Fille gillade konceptet "sitta i baren".
Och fina svärmor i Västerås (och hennes man) hade skickat ett kuvert med ett monetärt bidrag – särskilt uppskattat just nu eftersom jag måste införskaffa en ordentlig fotoportfolio, förmodligen härifrån. Tack svärmor om du läser detta!

Medan Fille var på barnkalas passade vi på att ta en liten vända på stan, bland annat Byredo-butiken för att säkerställa att C valt ut en doft som passade mig. Och det hade han. Bal d'Afrique är en helt magisk doft som till och med klår min älskade Damascena från Keiko Mechiri. Nu är förpackningen bruten och jag har sniffat på mina handleder hela helgen. I lyxlådan ingick även tvålar med samma doft, och ett doftljus (Carrousel). Love, love, love.
Sedan blev det en helkväll på 1900 med goda vänner. Kravlöst, avslappnat, roligt (men tyvärr svårfotograferat). Det är en sann lyx att konstatera att man har så många underbara människor i sin närhet. Och trots att jag hade sagt att det räckte med deras sällskap hade de med sig riktigt fina presenter allihop. Förutom det som visas här fick jag ett presentkort på appar från iTunes Store – perfekt nu när jag ska ladda iPaden. Tack Ingrid och Per!
Lyxchoklad från en lyxig kvinna, det vill säga Ninni.
Elisabeth och Stefan hade valt ut ett riktigt snyggt armband från Edblad.
Fina Charlotte och Adam kom ihåg att jag fastnade för detta halsband (med det fina namnet Before the Fall) när Charlotte bloggade om Midnight Market.
Och Jessica och Marcus hade med sig en bok som jag tror att jag kommer att gilla.
Måste även lägga in denna bok som jag fick av min kollega Titti tidigare i veckan – som gjord för en Brunchgirl.
Allt som allt en helt oslagbar födelsedag. Tack alla.

6 kommentarer:

k sa...

Hurra så fint att bli firad på det sättet av så många nära människor! 35 är en viktig ålder, tycker jag, och väl värd att firas å det högtidligaste!
Stor kram från mig och ytterligare ett "Hurra och grattis på födelsedagen" i efterskott!

ninni sa...

Kastehelmi är en så fin serie! Och så är den designad 1964, en bra årgång :)

E sa...

vilken fantastisk dag! och jag är barnsligt förtjust i Fuga. Fick en matchande karaff i rött glas a la Orrefors i julas. Man blir glad bara av att titta på den :)

Alison sa...

k: Tack! Ja, 35 känns faktiskt som en bra ålder. :)

Ninni: Ja vi hade Kastehelmi när jag var liten. Serien funkar jättefint ihop med våra befintliga tallrikar (vita Swedish Grace).

E: Eller hur! Kände mig oerhört bortskämd. Karaffen låter urtjusig!

Red Scream sa...

Grattis i efterskott! Låter som att du hade en riktigt skön dag! :-)

Alison sa...

Tack Ulf! :)