söndag, juli 24, 2011

Bortkopplad

Jag har varit bloggfrånvarande i en dryg månad och det har ärligt talat varit ganska skönt. Ett tag kändes det som att tillvaron mest bestått av en massa uppdaterande på olika håll: Facebook, Twitter, Flickr, min fotoblogg, mail. Och så alla tillfällen där man agerat fotograf och lovat lägga upp bilder.

I veckan kom vi hem från en avkopplande, hyfsat bortkopplad vistelse på Gotland. Vi bodde i skogen, ett stenkast från havet, med raukar på tomten och en räv som strök förbi husknutarna lite då och då. Jag har fotograferat en hel del, men till skillnad från förra året (då jag bloggade varje kväll) har jag bara lagt upp ett fåtal bilder. I stället har jag läst, sprungit och tittat på en hel säsong av The Killing och de nya True Blood-avsnitten tillsammans med C. Vi har ätit galna mängder smultron, låtit barnen både spela tv-spel och kasta otaliga stenar i havet och varit spontana i nästan allt vi gjort.

Jag har aldrig sett så många smultron. Bara att gå ut och plocka en handfull att strö på frukostflingorna.

Vågor är kul.

Sand, snor och lyckliga barn.

Räven

Närheten till havet = fantastiskt både för sena fotoutflykter och joggingrundor.

Häftigt att få uppleva äkta månljus.

Barnen åt som hästar. Man kunde nästan höra dem växa.

Lycka är att få köra en riktig traktor helt själv.

Sista kvällen: en ovanligt lyckad bild tagen med självutlösaren.
Himmel och hav. Ibland är det allt som behövs.

4 kommentarer:

k sa...

Mycket fina bilder som vanligt! Den nedersta bilden är så oerhört harmonisk. Den påminner mig om just en känsla av total enhet som jag en gång fick och som jag fortfarande bär med mig. Andlig, m a o;)...

All is pretty sa...

Det låter som en härlig semester och en välbehövlig bloggpaus. Och så fina bilder som vanligt! Månen är magisk. Ser ut som en fin stuga ni bor i också. Vi var i våras inne på att hyra hus på Gotland i sommar och kollade runt efter stuga men allt vi hittade var sunkigt och alldeles för dyrt. Har ni privata kontakter eller har ni hittat ert boende på nätet?

Alison sa...

k: Ja, andligt behöver väl inte vara något religiöst. :)

Ingela: Huset ägs av min svägerskas blivande mans familj, men som jag har förstått hyr de inte bara ut till släktingar. Om du vill kan jag förmedla kontaktuppgifter inför nästa år!

Anette sa...

Härliga bilder! Familjefotot blev ju superfint :)