måndag, februari 02, 2009

Inte alltid på topp

Läser just nu Bitterfittan parallellt med Wally. Vill verkligen inte bli någon bitterfitta själv, men visst händer det då och då att man fantiserar om att packa väskan (ett ombyte, iPoden, bikinin, tandborsten och en jäkla massa böcker), dra till Arlanda och ta första bästa flyg någonstans. Alldeles ensam. Utan att veta när man kommer hem.

Jag vet att det hör till, men småbarnstunneln kan kännas lite lång ibland. Tror att jag behöver några väninnor och ett par tre glas vin snart. Om inte cigaretter var så förbannat äckliga skulle jag säkert vilja tjuvröka lite också. Bara för att.

5 kommentarer:

E sa...

åh, då måste du läsa något upplyftande sen... den blir man så irriterad av tycker jag.

Anonym sa...

jag o väninnan ska åka på konferens nån helg. vi har varit konferensänkor flera gånger under hösten och nu är det vår tur. jag o en annan väninna hade egen personalfest eftersom ingen av oss kunde gå på respektive arbetes. var på grand o drack skumpa o afternoon tea.

vi behöver sånt!

eller bara tre glas vin utan barn helt enkelt!

/Willes mamma

Ingrid + Olle sa...

Det här läste jag mitt i natten med en vidrigt pigg ettåring i knät och det var jätteskönt att läsa! Formuleringen du skrev om lång småbarnstunnel och suget efter väninnor & vin är en så klockren sammanfattning av hur jag känner mig just nu att det nog bara är en copywriter som klarar det :-)

"Bitterfittan" började jag på för ett tag sedan men vågade inte fortsätta av rädsla för att igenkänningsfaktorn skulle bli för hög. Jag vill hellre gilla läget än att bli desperat och bitter, så jag ska nog hålla mig till glada små solskenshistorier under ett tag framöver...
/Ingrid

Alison sa...

E: Ja den är inte precis någon happyclappy-läsning ...

Willes mamma: Men vilken bra idé att ha egen konferens! Skulle verkligen behöva det.

Ingrid: Usch jag läste om din hemska natt, när man är mitt uppe i det där så kan man nästan bli mordisk. Hoppas att familjen tillfrisknar, att nätterna blir bättre och att du snart får vina du med.

Lisa sa...

darling, så snart jag tillfrisknat från förkylningen från helvetet så ska vi (du, jag får väl hålla mig till det eviga alternativet ramlösa, suck) dricka vin och mysa.
nästa vecka?
puss kraam
Lisa

ps började läsa bitterfittan också men har lyckats förlägga boken nånstanns(freudianskt?). för bitter för mig som nästan alltid är obehagligt optimistisk (fast inte just nu. nu är jag snorbitter)