lördag, augusti 26, 2006

Det lilla extra

(Snor idén från Lipgloss Bitch, vars lista var helt underbar.)

Saker som sätter lite guldkant på tillvaron:

1) Fina anteckningsböcker. Den här köpte jag på Oscar & Clothilde.
2) Nyinköpta pocketböcker. Näst på tur: Paul Austers The Brooklyn Follies.
3) Ett glas calvados och några bitar Michel Cluizel Concepcion.4) Att äntligen ha egen tvättmaskin och torktumlare. Snygga är de dessutom. (Cylinda FT46 och TK40, i Titanium.)
5) När man lyckas få ihop en outfit som verkligen funkar och som får en att känna sig skitsnygg hela dagen.
6) Min Pearl of Youth-creme för hals och dekolletage, från Carita. Jag är beroende.
7) Sovmorgon och brunch i lugn och ro, medan lillen är hos sin mormor.
8) Amerikanska ELLE och Vogues feta septembernummer – hoppas de är ute snart. Nya numret av svenska ELLE är annars det bästa på länge.
9) En riktigt bra espresso.10) Mina Laura Mercier-doftljus som det snart är dags att ta fram igen.

tisdag, augusti 22, 2006

Money for nothing (typ)

Se där – igår fick jag en H&M-presentcheck på 200 kr, bara för att jag så klokt valde att gå med i H&M Club för ett drygt år sedan. Mammakläder, bebiskläder, kostymer till maken samt ett och annat alldeles vanligt plagg gjorde att jag lätt kom upp i den lägsta Guldbonusklassen (minst 7.500 kr under ett år).

Hade jag handlat för någon tusenlapp till – dvs över 10.000 kr – hade det i stället blivit en check på 500 kr. Attans. :)

Lägg till de fyra kupongerna à 50 kr som jag fått under året, så är detta bonusprogram klart överlägset alla andra jag är med i. (För att komma upp i samma återbäring på Åhléns och NK krävs att man handlar för 20.000 kronor.)

söndag, augusti 20, 2006

Black is back

Nu vill jag att det ska vara höst. Min sommargarderob suger. Mest av allt längtar jag efter att kunna ha svarta strumpbyxor, minst 40 denier. Och mina röda stövlar, som jag bestämde mig för att behålla.

Kinkymodet är tillbaka (igen), enligt SvD. Kul. Jag har inte råd med några större investeringar just nu men kan ändå inte låta bli att gå förbi Hermès läderarmband varje gång jag är på NK. Samtliga svarta – både de smala och de mer handbojeinspirerade – är riktigt snygga, men det röda flervarvsarmbandet är det som har fått mig att dregla som en Sankt Bernhard. Mmmm säger jag bara. Kanske en julklapp till mig själv.

Under tiden kan man passa på att låta makeupen inspireras av syndigt vackra Dita von Teese:


En snygg korsett vore dessutom kanske ett intressant alternativ till årskortet på SATS ... eller?

torsdag, augusti 17, 2006

Pausfågel


BrunchGirl är lite trött dessa dagar och tar en kort paus från bloggandet.

lördag, augusti 12, 2006

Make music, not war

Framtidens supervapen, om BrunchGirl får välja

Skulle ha varit på företagskickoff i London nu under helgen, men terrorplanerna gjorde att resan skjuts upp några veckor. Tråkigt, men å andra sidan hade det nog inte varit så kul att gå och vara nervös för galna självmordsbombare eller gömda sprängladdningar hela helgen.

Men usch vilka onda människor det finns. Jag blir verkligen så ledsen. Tänk om man kunde göra upp om saker genom att spela typ Yatzy. Eller varför inte Singstar? Då skulle man ha roligt på köpet.

Men det är inte fel med en lugn hemmakväll på egen hand (C är på bröllop, lillkillen hos sin mormor). Har senaste Allure, Bret Easton Ellis Lunar Park och ett gäng omålade naglar att ta itu med. Och om jag inte minns fel finns det en liten skvätt boxvin kvar i kylen. :)

tisdag, augusti 08, 2006

Bluffen

47 timmar kvar av min mammaledighet. På torsdag börjar jag på mitt nya spännande jobb (företaget tänker jag inte nämna här, då jobb är jobb och privatliv är privatliv).

Spännande ja, och roligt – och alldeles superduperjätteläskigt. Den stora frågan är: Hur länge får jag egentligen hålla på innan folk inser vilken bluff jag är? Att jag faktiskt inte alls är särskilt bra på det jag gör, utan har bara råkat lyckas med de uppdrag jag hittills fått? Att de kunder och kollegor som har gett mig massor med beröm och nya roliga uppdrag bara har gjort det för att de a) har noll koll eller b) tycker synd om mig?

Äsch det är väl lika bra att jag säger upp mig så fort jag har börjat.

fredag, augusti 04, 2006

Goddess

Kör en repris på en kul grej som jag gjorde för några år sedan.

1) Googla på "[ditt förnamn] is", med citationstecken.
2) Lista resultaten (man får sålla bort, men inte redigera).

- Alison is a highly experienced independent trainer and consultant.
-
Alison is a particular favorite of mine.
-
Alison is happy to go for a ride in the van.
-
Alison is a goddess.
-
Alison is a Baha'i.
-
Alison is groovy.
-
Alison is a true psychic, her gift inherited from her mother.
-
Alison is naked behind the camera.
- Alison is not a ginger though..... or is she?
- Alison is Head of the disease unit and vibration white finger (VWF) Expertise Manager.
- Alison is confused.

Kom igen nu mina bloggvänner, jag vill veta mer om er.

torsdag, augusti 03, 2006

Man ångrar bara det man inte gjorde



Okej. Här är de. Stövlarna med stort S, från Fiorentini & Baker. Så fort jag såg dem blev jag kär. Faktiskt lite tårögd till och med. Det är ju stövlarna jag själv hade gjort om jag var stövelmakare.

De sitter bra, både upptill och nedtill – något jag nästan aldrig varit med om. De är gudomligt sköna. Det perfekt röda skinnet är underbart mjukt och väldoftande. De funkar både till jeans och till kjol. (På bilden har jag jeans av icke-stuprörsmodell, vilket ger ett aningen knögligt intryck nedtill, men de sitter ännu bättre med strumpbyxor under.)

Men smakar det så kostar det. Priset får förbli en hemlighet, men planerna på att investera i både kvalitetsvinterkappa och kvalitetsstövlar har nu reviderats. Visserligen har jag 17 dagars öppet köp kvar ... Men har man hittat Stövlarna, så har man, eller hur?