onsdag, januari 04, 2006

Dagens promenad

Lite roligare än en delfin på axeln.
(Foto: Juan Puente, hämtat från Östasiatiska museet)

Försöker komma ut på en ordentlig promenad varje dag. Dels för motionen, dels för den friska luften, dels för dagsljuset och dels för att känna att jag faktiskt gjort något vettigt under dagen.

Det är inte alltid man kan räkna med att kunna stanna till någonstans. En ledsen bebis gör det svårt att titta i affärer eller äta lunch. Men idag hade jag tur och hann med allt detta:

- Mysig tur med Djurgårdsfärjan från Slussen till Skeppsholmen. Ett transportmedel som är lätt att glömma bort – lustigt med tanke på att det är mycket smidigare och roligare än de överfulla bussarna.

- Latte och smörgås i Moderna Museets espressobar. Mycket god latte – man kan välja mellan "mjuk" och "stark". Tog den sistnämnda och den var precis lagom. Pallarna är låga och ganska obekväma, så det är inget ställe att sitta och långfika på, men fördelen är att man kan ha vagnen ståendes bredvid (till skillnad från restaurangen där man måste lämna den utanför).

- Utställning om japansk tatueringskonst på Östasiatiska museet. Tänkte först bara kolla in museets butik (som tyvärr blivit ganska trist sedan ombyggnaden) men i och med att Fille sov som en stock passade jag på. Väldigt vackra foton (av Juan Puente), och tatueringarna (gjorda av Horiyoshi III) var verkligen fascinerande. Fick veta att det kan ta 200 timmar att göra en helkroppstatuering – dvs över ett år om man gör ett par tvåtimmarsbesök i veckan hos sin tatuerare.

- Rea på shoppingpärlan In Spei utkanten av Gamla stan. 50% rabatt på en hel del snyggt. Hade kunnat shoppa loss ordentligt om plånboken varit lite fetare men nöjde mig med en fin havsblågrön tröja. Har bestämt mig för att mitt nyårslöfte på modefronten är att satsa på mer färg. (Ett annat nyårslöfte är att shoppa mindre, men i en konfliktsituation är det helt enkelt roligast löfte som vinner.)

Tips på barnvagnsvänliga fikaställen mottages gärna, förresten.

4 kommentarer:

ninni sa...

Skönt med snäll Fille som låter dig njuta av att vara ledig från jobbet och umgås med honom :-)

Anonym sa...

Barnvagnsvänliga fik är väl Debenhams och Västermalsgallerian- fast du kommer inte vara ensam barnvagnsägare... Ska fundera på om jag kommer på några fler. Återkommer!!

Anonym sa...

Gick förbi stället som ligger en bit bredvid Friskis & Svettis vid Hornstull idag. Kommer inte ihåg vad det heter, men det såg ut att vara ganska barnvänligt med tanke på att de körde nån tecknad film med projektor mot en vägg och det satt lite mammor med ungar därinne. :)

Anonym sa...

Javasavi i Årsta
waynes coffe - både i hötorgskrapan o på gullmarsplan
kulturhuset såklart
v-malmsgallerian är lite väl hysteriskt (liksom kulturhuset iofs) men funkar i nöd.
fiket liksom ovan på street - där får man iofs bara ta in 3 vagnar - men det funkar ändå