onsdag, november 16, 2005

Chokladutflykt nr 1

Via Shortcutklubben Chocoholics har jag fått tips om två nya chokladställen: Robert E:s chokladlounge på Odengatan 72, och Chocolatte på Östermalmstorg 5. Testade det förstnämnda idag.

Robert E:s är lätt att missa från gatan, men när man väl har tagit sig genom den smala lilla gången och nedför trapporna möts man av en minimalistisk, på gränsen till kal, butik med ett pedantiskt uppställt men spännande chokladsortiment. Här finns även en liten hörna där man kan avnjuta en kopp varm choklad och några praliner. Självklart gjorde jag det. Chokladen var inte särskilt billig – 33 kr – men väl värd pengarna. Körbärspralinen slank också ned utan problem.

Efteråt provsmakade jag lite av deras brytchoklad. Godast var nog den som var smaksatt med chili och muscovadosocker. Köpte hem några praliner till maken och eftersom de försvann inom några minuter antar jag att de var godkända. Lyckades slita åt mig en av kardemummapralinerna (en av storsäljarna, enligt expediten) innan påsen tömdes helt, och ja, den var god.

Allt som allt: ett trevligt ställe för den som behöver en snygg och snabb chokladkick.

Inga kommentarer: