fredag, december 19, 2008

Julstatus

Hälsa: Jotack, mycket bättre. Lite hosta och snuva kvar men annars är vi på benen. Än så länge.
Klappar: Så gott som färdigshoppade.
Pynt: Ytterst lite, eftersom ingen av oss har orkat gå ned till källarförrådet sedan vi kom tillbaka från resan. Lite hyacinter, julapelsiner, amaryllis och diverse kreationer från dagis (se bild). Ingen ljusstake, ingen julstjärna.
Lussebak: Inte i år, det blev köpta bullar som bara jag orkade äta.
Pepparkaksbak: Förhoppningsvis idag, dock med köpt deg. Inga Martha-fasoner denna gång. Mitt favoritrecept (Rosendals) är nog ändå för vuxet och kryddigt för en treåring.
Gran: Står så grön och grann på balkongen och ska tas in till helgen.
Stämning: Nja. Men kanske när granen är på plats.
Firande: Julafton firas först hemma (på morgonen) och sedan hos svärfar. Juldagen hos mamma och annandagen hos svärmor. Sedan förhoppningsvis lite tid hemma så att Fille hinner leka med allt han har fått.

Kan tillägga att det känns rätt skönt att inte ha slagit knut på sig själv för att skapa ett Fanny och Alexander-hem. Är hellre en glad mamma som orkar leka, baka och läsa sagor.

1 kommentar:

E sa...

Det är ett sånt år för mig också, ingen vidare julkänsla... Men jag försöker!

Vi köpte julgran idag och blir det inte julstämning med den så vet jag inte vad. Tät som attan är den! Jag köpte även en som är ca 50cm hög och i plast på willys, som jag kan ha.

...Och imorgon börjar jag jobba på teknikmagasinet. Inte så mycket julkänsla som sagt. Liten plastgran och Clone a willy-försäljning. Allt krut på juldagen säger jag bara...