tisdag, december 30, 2008

Mitt 2008

Det hör väl till att sammanfatta året. Here goes:

Årets ...
... nykomling: Glada, gosiga Frank såklart.
... tuffaste beslut: Planerat snitt eller vanlig förlossning.
... (och kanske livets) coolaste upplevelse: Att ha lyckats föda barn på naturlig väg. Och dessutom utan smärtlindring. Ja, jag är sjukt stolt och skulle faktiskt gärna göra om det.
... överraskning: Att Fille visade sig vara världens mest kärleksfulla och minst svartsjuka storebror. Helt enkelt världens bästa brorsa.

... film: Hm, har inte varit lika flitig som vanligt. Men Barnhemmet ligger rätt bra till.
... bok: Vägen av Cormac McCarthy. Så otäck, så hjärtslitande, så bra.
... album: Oj, det har inte varit något bra musikår för mig. Har hittat ovanligt lite som fått mig att gå i spinn, bara enstaka låtar.
... teknikpryl: Min älskade iPhone som visade sig leva upp till hypen.

... familjeinvestering: en varannanveckasprenumeration på Middagsfrid. Oj vad mycket god, nyttig och rolig mat vi har ätit. (Och vilka sjuka mängder grönsaker vi har fått hacka.)
... kökspryl: Vår älskade Nespresso som sparat oss många fikaslantar och räddat åtskilliga trötta morgnar.

... största utgiftspost: Körlektioner.
... besvikelse: Det uteblivna körkortet, trots tre uppkörningsförsök.
... tråkighet som vändes till något bra: Att vår bil stals och eldades upp. Numera kostar den oss exakt noll kronor i månaden och behöver dessutom inte längre flyttas en gång i veckan.

... beautyflipp: Upptäckten av Håkansson. Perfekt smink för de dagar då man inte har någon tid alls. (Fick ytterligare en duo i julklapp – tack syrran!) Och oljan är helt underbar.
... beautyflopp: Min sajt Beautyqueen. Bara att inse att det var way too little, way too late.

... hurra: Att L&A förlovade sig, att D&J, P&T, U&L och I&O fick finfina bebisar och att ytterligare en graviditet snart kommer att outas (nej, det är inte jag).
... familjestolthet: Syrran, som inte bara lyckades komma in på Berghs copylinje på första försöket utan även kirrade ett bra extraknäck (minst) där hon tjänar storkovan. Och som dessutom har hunnit blogga väldigt underhållande om båda delarna.
... personliga insikt: Att en perfekt mamma inte nödvändigtvis är en bra mamma. Eller snarare, att en perfekt Alison inte är en bra Alison.

1 kommentar:

E sa...

nämen, tack syrran... =) inte dåligt att bli utnämnd till årets familjestolthet!! kram!