torsdag, november 11, 2010

Studio

Igår övade jag grundläggande studiofoto med Jessica. Förutom att bli kompis med utrustningen skulle jag lösa en uppgift till nästa vecka. Jessica var både otroligt bekväm och påhittig framför kameran och vi tog över 500 bilder. Nu gäller det bara att välja ut de som jag ska presentera ... inte helt lätt. Men här är en som jag tycker blev fin, i alla fall med tanke på att det är en av mina allra första egna studiobilder.

Fler bilder kommer nästa vecka!

5 kommentarer:

Charlotte sa...

Wow! Grym bild. Grym modell och fotograf = lyckad kombo. Jag gissade vad som var på gång. Jag ser fram emot att se fler bilder!

Lisa sa...

fint arbete med ljuset! ingen hakskugga här inte! (något som kenneth lärde mig att man ska undvika om man inte vill framstå som en amatör)

Alison sa...

Tack tack båda två! :)

Per Edman sa...

Jättebra bild!

Min enda fundering är om ljuset inte är lite för hårt från vänster. Kontrasten är ju underbar och ansiktet framstår verkligen i relief, men jag undrar om hon inte blivit överexponerad i vänstersidan och för mörkt skuggad till höger. Men wow, kontrasterna!

Alison sa...

Tack Per! Bra input där. Har också tänkt att till nästa gång kommer jag att experimentera med ett mjukare ljus. Men jag gillar ändå effekten, och Jessica "bär upp" ljuset väldigt bra.

Tycker själv inte att den är över-/underexponerad, i alla fall är det inget som är utfrätt hos mig och det som jag tycker ska vara svart är svart. Kanske är det en skärmfråga? Eller bara tycke och smak. :)