måndag, december 13, 2010

Dag 12 - I min handväska

Nuförtiden har jag sällan handväska. Eftersom jag har en kameraväska med mig nästan varje dag, och behöver dessutom kånka min laptop till och från kontoret, är en bra ryggsäck det enda vettiga alternativet. Det tog ett tag innan jag hittade en som jag verkligen gillade – en svart från Cote et Ciel – och åh vilken bra investering den har varit. Snygg, smart, stilren och ergonomisk.
En fördel med att ha mycket att bära på är att man blir bra på att rensa väskan på onödiga grejer. Därför innehåller den nästan alltid samma saker:
En MacBook Pro 15", plånbok och nycklar, iPhone, läppglans x 2, läppbalsam, läppstift, kompaktpuder från M.A.C, pappersnäsdukar, en skrivvänlig penna, anteckningspärm från Bookbinders (till fotokursen) och en kalender från Moleskine.

Jag är en digital tjej till 90%, men just när det gäller kalendern vill jag kunna bläddra framåt och bakåt och – framförallt – kunna göra ordentliga anteckningar: att-göra-listor, jobbsaker, viktiga telefonnummer etc. Där regerar Moleskines kalendrar, även om de tillhör stuff white people like.

1 kommentar:

Ingela sa...

Jag älskar att se innehållet i folks väskor :) Precis som du vill jag ha en papperskalender. Gjorde ett halvhjärtat försök att köra allt i iPhonen nu i höstas men gick snabbt tillbaka till min vanliga kalender, gillar också det faktum att kunna sitta och bläddra fram och tillbaka. Har sneglat på Moleskines kalendrar men jag gillar inte de gulaktiga sidorna för jag skriver alltid med blyerts i mina kalendrar och vill ha vita blad. Det blev en personlig almanacka för mig i år som förra året, åren innan det gjorde jag mina egna kalendrar och det är nog faktiskt de jag gillat allra bäst (men nu har jag inte tid att göra dem).