fredag, december 17, 2010

"Nej, jag tycker inte synd om killarna"

Det är inte första gången jag retar mig på Anna Laestadius Larssons kolumn i SvD. Idag handlar den om att pojkarnas sjunkande betyg i skolan – vilket enligt Larsson inte är ett problem eftersom männen ändå alltid glidit fram i arbetslivet på sina förgyllda räkmackor, typ.

Är det barnen som ska straffas för bristande jämställdhet bland vuxna? Borde det inte vara en självklarhet att varje barn ska få så mycket hjälp och stöd som möjligt för att lyckas i skolan, oavsett kön, etnicitet, eventuella läs- och skrivsvårigheter och så vidare?

Blir så trött.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Dessvärre var rapporten i frågan inget att lita på, läs mer på GenusNytt!

http://genusnytt.wordpress.com/2010/12/16/genusnytt-granskar-forskningsrapport-var-vinklad/#comments

Alison sa...

Intressant! Tack för länken!

Anonym sa...

Varför ska män bry sig om att kvinnor våldtas och misshandlas när välkända journalistkvinnor på landets största tidningar uppenbart inte bryr sig om män/pojkar som har det svårt eller råkar illa ut?

Anonym sa...

Bra Alison, tur att det finns starka kvinnor som du som konfronterar prussiluskan på SVD!

Anonym sa...

Håller med dig Alison i det du skriver. Jag har inget emot feminister men har svårt för dem som tycker att barnen ska straffas för fädernas synder. "kvinnor har lidit i hundratals år så nu är det eran tur" feminism gynnar ingen

Anonym sa...

Tack för det du skriver. Nu tror jag återigen på kvinnan.
Efter artikeln gick jag nästan in i mörkret.

Alison sa...

Tack för era kommentarer, skönt att veta att fler reagerade som jag.

Anonym sa...

Är det politisk korrekthet som gör att Anna Laestadius får utrymme i en av Sveriges största tidningar?
Vilka pojkar är det som misslyckas i skolan? Tror hon att det är de som skulle slåss om forskningsanslag och styrelseposter? De här människorna är ju totalt världsfrånvända. De som ger dem utrymme är farliga. Snacka om rent korkade slutsatser hon drar.

Anonym sa...

Vem vet, kanske är det smart av den lätt konservativa tidningen SvD att ge henne utrymme? De kanske hoppas på att den mest korkade och fundamentalistiska feminismen därmed skall utrota sig själv?

/Henke

Sören sa...

Dessa tusentals år av förtryck ALL talar om, vad tusan menar hon? Jag brukar alltid ställa frågan: vilka är det som i alla dessa tusentals år varit knonmat på slagfälten? De torde ju vara de förtryckta som varit det, nämligen i huvudsak unga män! Får dock aldrig ett svar på detta. Att kvinnor skulle varit så förtryckta genom historien är en myt, i h

Alison sa...

Biodlarn och Anonym: Javisst är det mer intressant med politiskt inkorrekta kolumnister – men jag tror att det går att vara politiskt inkorrekt och samtidigt dra intelligenta och intressanta slutsatser. Vilket jag tycker att Laestadius Larsson ytterst sällan gör.

Sören: Eh, där håller jag inte riktigt med dig. Visst har kvinnor haft det svårt genom tiderna. Och som kvinna kan jag intyga om att det fortfarande finns gott om situationer där vi blir orättvist behandlade. Men som du säger har det inte alltid varit lätt att vara man heller. Orättvisor suger, punkt. Och just därför tror jag på jämställdhet, dvs att varken kvinnor eller män ska känna sig orättvist behandlade pga kön.